DIENSTEN

ALGEMEEN

Studio Caris doorloopt graag het hele bouwproces met u, van idee tot oplevering. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een of meer fases met ons aan de slag te gaan.

Koffie of thee?

Al onze projecten beginnen met een goede kop koffie of thee. Voor veel ondernemers en particulieren is verbouwen geen dagelijkse kost. Daarom neemt Studio Caris de tijd om goed te onderzoeken wat u belangrijk vindt.

De volgende stap is inspiratie opdoen. Wij verzamelen verrassende voorbeelden van andere gelijksoortige projecten, maar ook daarbuiten, en geven zo richting aan het te maken ontwerp. In deze fase organiseren we ook geregeld een inspiratietour. Door de goede en mindere voorbeelden zelf te ervaren, leren we samen veel over wat voor uw pand kan werken en wat juist niet.

Zodra er een beeld is van de wensen van de opdrachtgever, maakt Studio Caris een conceptontwerp. Dit is de basis voor de ontwikkeling van het uiteindelijke ontwerp.

Is het concept helder, dan begint de ontwikkeling van het uiteindelijke ontwerp, waarin we alle ideeën nauwkeurig uitwerken. Wij maken de tekeningen en omschrijvingen waarmee de aannemer aan de slag kan. Indien daar behoefte aan is kunnen we ondersteunen bij de selectie van de beste aannemer en bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. Om ook de voortgang en de resultaten van de bouw te bewaken, werken we samen met gerenommeerde projectmanagementbureaus. Overigens werken we ook op andere momenten in het proces geregeld samen met onze partners, waaronder projectmanagers, bouwkundig ingenieurs, en stylisten.

INSPIRATIESESSIES

STUDIO CARIS INTERIEUR ARCHITECTUUR - INSPIRATIESESSIESStudio Caris kijkt graag en vaak bij anderen in de keuken (of winkel). Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in retaildesign en daar doen onze opdrachtgevers hun voordeel mee. En niet alleen in het werk dat we voor hen maken.

Ontdek de laatste retailtrends

Zo nemen we ze vaak ook mee op een van onze inspiratietours. Tijdens deze inspiratietours gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij hun concurrentie, maar bezoeken we juist ook andere winkel-, horeca- en kantoorpanden om ideeën op te doen. Want juist door buiten de eigen comfortzone te gaan, ontstaan écht nieuwe concepten.

Naast deze inspiratietours organiseert Studio Caris ook regelmatig inspiratiepresentaties met trendwatchers uit diverse disciplines en nodigen we ondernemers met spannende concepten uit om hun werk met ons te delen.

CONCEPTONTWIKKELING

STUDIO CARIS INTERIEUR ARCHITECTUUR - CONCEPTONTWIKKELINGIeder ontwerp en iedere verbouwing van een winkel-, horeca- of kantoorpand begint met een idee, een wens en randvoorwaarden.

In de conceptontwikkelingsfase werkt Studio Caris dit idee uit tot een concept dat past bij de ruimte en bij de producten die onze opdrachtgevers verkopen. Dit concept is een uitgangspunt voor de rest van alle facetten van het ontwerp; het is als het ware de kapstok waaraan het ontwerp van de ruimte hangt. Een sterk concept maakt immers van een ruimte iets bijzonders wat echt past bij de winkel of het bedrijf. En wij maken met plezier een krachtig concept waarin de ruimte(s) zo is (zijn) ontworpen dat men er prettig kan werken en verblijven.

Herontwikkeling en concepten voor franchiseorganisaties

Ook denken we bij Studio Caris graag met u mee over de herontwikkeling van een winkelcentrum, omdat we geloven dat deze plekken met uiteenlopende functies veel beter benut kunnen worden dan nu vaak het geval is. Of we werken samen met u aan een concept voor uw franchiseorganisatie, dat we steeds verder ontwikkelen met de ervaringen die we gaandeweg opdoen.

Is het concept volledig naar tevredenheid? Dan starten we met de volgende fases:

  • Visualisatie
  • Ontwerp
  • Projectmanagement

VISUALISATIE

STUDIO CARIS INTERIEUR ARCHITECTUUR - VISUALISATIEOm de juiste keuzes te maken bij het veranderen of inrichten van een retail-, horeca- of leisureruimte, kan het prettig zijn om al te weten hoe het resultaat eruit gaat zien. Een verbouwing vergt immers een grote investering en soms is het niet makkelijk om een voorstelling te maken met alleen plattegronden en doorsnedes op papier.

Visualisatie methodes

Om ongewenste verrassingen te voorkomen, gebruikt Studio Caris verschillende methodes om het ontwerp zo goed mogelijk te visualiseren.

Voor het schilderen van de gevel in een bepaalde kleur of het toepassen van gevelreclame, maken we een fotobewerking met Photoshop. Zo kan de opdrachtgever van tevoren zien of de gevel goed opvalt en of deze past bij de rest van de winkelstraat. De fotobewerking is ook een goed middel om snel een reclamevergunning te krijgen van de gemeente.

Klantreis in beeld

Om een goed idee te geven van het interieur, kunnen we een stereo panorama maken. De opdrachtgever kan dan in een lege ruimte ervaren hoe zijn zaak er na inrichting uit zal zien. Het enige dat we nodig hebben, is een smartphone en een google cardboard. Op deze manier is snel en eenvoudig te zien of we extra spots nodig hebben om de producten aan te lichten of welk effect verschillende materialen op de ruimte hebben.

We kunnen ook een walk-through van de klantreis maken. Door virtueel door het ontwerp te lopen, kan de opdrachtgever zien of de loop en koopstromen kloppen. Zo kunnen we al vroeg in het proces controleren of alle meubels op de juiste plaats staan, of de hotspots goed geplaatst zijn en of de kassa’s goed te vinden zijn.

ONTWERP

STUDIO CARIS INTERIEUR ARCHITECTUUR - ONTWERPZodra het concept definitief is en de keuzes ten aanzien van indeling, materiaalgebruik en detaillering in het ontwerptraject met behulp van alle 3D-tekeningen en virtual reality zijn gemaakt, wordt het uiteindelijke ontwerp getekend met daarin onder andere een licht-, vloeren-, elektra-, water- en afvoerplan en de nodige detailtekeningen.

Werkomschrijving

Naast de tekeningen levert Studio Caris optioneel ook een werkomschrijving met daarin meer details over materiaalgebruik en planning. De tekeningen en de werkomschrijving vormen de ideale basis voor het aanvragen van offertes bij aannemers.

Vergunningaanvraag

Voor sommige winkel-, horeca- en kantoorpanden is het noodzakelijk een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente, bijvoorbeeld voor constructieve aanpassingen aan het pand of voor gevelreclame. Studio Caris weet op grond van jarenlange ervaring als geen ander aan welke vereisten een vergunningsaanvraag moet voldoen en biedt daarom optioneel ook ondersteuning in dit proces.

PROJECTMANAGEMENT

STUDIO CARIS INTERIEUR ARCHITECTUUR - PROJECTMANAGEMENTHet ontwerp is klaar, de aannemer is geselecteerd en de vergunningen zijn rond. De (ver)bouw(ing) van winkel, kantoor of horecapand kan beginnen. Studio Caris biedt ook de mogelijkheid om als projectmanager de bouw te begeleiden.

Bouwbegeleiding

Zo starten wij iedere (ver)bouw(ing) met een officiële bouwvergadering, waarin we zorgen dat voor de aannemer duidelijk is wat van hem verwacht wordt. De aannemer geeft aan hoe zijn planning eruitziet en wanneer de benodigde bouwmaterialen geleverd worden. Door de afspraken op papier te zetten, voorkomen we discussie achteraf.

Gedurende de bouw komen we regelmatig controleren of het bouwtraject volgens afspraak verloopt. De ervaring leert dat tijdens verbouwingen onverwachte dingen kunnen gebeuren. Zo kan er bijvoorbeeld achter de gesloopte muur opeens meer ruimte blijken te zitten dan gedacht, waardoor het ontwerp kan worden aangepast. Maar ook als de aannemer ingewikkelde vragen heeft over de technische uitvoering van het ontwerp neemt Studio Caris dit van u over.

Studio Caris - Amsterdam | Interieurdesign

STUDIO CARIS

Oudeschans 21
1011 KS  Amsterdam

Telefoon Studio Caris +31 6 40 72 03 29

e-mail; Studion Caris info@studiocaris.nl